Fashion week erbjudanden

Nu har Fashion Week på Nelly.com startat!!! Från 26 april t.om 2 maj...Woohoo!! Köp en klänning få en klänning! Och jag som älskar klänningar!..Toppen!!...Och shoppar man Svea får man en trosa på köpet!...och väska och sjal på vid köp av French Connection!!...Och massor och åter massor av erbjudanden....tror jag har en del att kolla igenom under lunchen... :-)



Eclipse live chat

För alla er som älskar The Twilight Saga: Eclipse Live Chat med Bryce Dallas Howard, Nikki Reed, och Julia Jones. från April 23rd, 2010.


Dejta online

Solen skiner och fåglarna kvittrar utanför mitt fönster...vinden blåser ljuvligt in genom mitt fönster...och här sitter jag och bloggar lite. Borde inte jag vara ute nu?!...Gå hand i hand tillsammans med en underbart gullig kille?!...Joo, jag tycker det!!...Men nu är det ju inte så...Jag börjar undra om jag inte ska ge nån dejtingsajt en chans...Jag har väl lite svårt tro man kan finna kärleken så där pang boom...så är jag jättekär innan sommaren...Men men...vad vet man. Har du nån bra erfarenhet av dejting online?!...Kanske träffas vi på match.com?!...Gratis medlemskap är ju en bra början tycker jag...ja, ifall man nu skulle upptäcka att det där är inte alls min grej...eller så är det precis vad jag borde ha gjort för länge sen...hm...

Jag får nog ge match.com en chans... :-)


Dofta gott nu i vår!

Nu när vår känslorna börjar sätta fart och kärleken svävar i luften...är det ju kanske trevligt att lukta lite gott, eller hur?!

Jag har hittat ten intressant doft...ESCADA Ocean Lounge

Här kan du hitta den: BeautyPlanet.se 

 
Ha en underbar dag och släpp fram vårkänslorna inom dej! ;-)


250 kr i prova-på-rabatt

Tänkte jag skulle tipsa er om detta fenomenala erbjudande, så ni inte missar det! :-)


Just nu erbjuder CDON.COM upp till 250kr i prova-på-rabatt hos sina systerbutiker!
Erbjudandet gäller vid köp på CDON.COM senast 2010-04-23.
Läs mer här: prova-på-rabatt 


Systerbutikerna är:

Livsstilsbutiken med det senaste modet på nätet.
NELLY.COM

Hälsokost och hudvård för en sund och medveten livsstil.
Bodystore.com

Kosttillskott och utrustning för hård och framgångsrik träning.
Gymgrossisten.com

Trendiga och funktionella barnkläder för lek och bus till rätt pris.
LinusLotta.com

Leksaksbutiken på nätet.
Lekmer.se



Vinn språkresa till New York

Det låter ju helt fantastiskt!!!...3 veckor i New York...bara packa och fara...whoo hoo...men man måste ju vinna resan först...motivera varför man vill vinna...hm...ja, det kan ju inte vara så svårt att svara på...
sen krävs det att man köper sina studentkläder på Nelly.com...för att delta.

Den här klänningen från Nelly.com tycker jag är såååå söt!! Finns i vit, svart och den här som kallas aprikos...fast jag tycker den ser mer ljusgul ut.

Price Ballet Dress SEK 249, Serious Sally by Rut m.fl. - NELLY.COM


Tiburtiusdagen

Tiburtius är ursprungligen ett gammalt romerskt släktnamn som bildats av namnet på staden Tibur(en stad i södra Italien som i dag heter Tivoli) En martyr på 200-talet hette Tiburtius, men man känner inte till så mycket fakta om honom.


Namnet kom hit på 1500-talet, men är ett av de ovanligaste förnamnen i Sverige. Enligt senaste statistik (2005) heter bara 39 Tiburtius.


Att namnet fortfarande står kvar i almanackan, trots att ytterst få i dag bär det, beror på att denna dag enligt gammal nordisk tradition inleder sommarhalvåret.


I den svenska almanackan har dagen varit en märkesdag för årstidernas växlingar och det sades förr att om Tiburtiusdagen var varm och vacker skulle sommaren bli kall och regnig.


Tiburtiusdagen, firas den 14 april.  Kallades förr, främst i Sydsverige, "Första sommardagen", beroende på en gammal indelning av året i sommar och vinterhalvår. Denna dag kallas också för "Kråknedan" . Och enligt gammal folktro vaknade björnen och gick ut just på Tiburtiusdagen.







CDONs 11-års jubileum

Såg just att nu är det slutspurten på CDONs 11-års jubileum...med kalasfina priser t.om 12 april kl.24.00

ifall ni råkat missat det...

Och för 11 kr kan du köpa en vara: ex. Anna Bergendahls singel "This is my life" eller U2s "Get on your boots".... Celine Dions album "All the way - A decade of song"... plus en rad andra att välja på. Samt ett antal filmer, spel, hemelektronik grejor och böcker.
Ett förträffligt tillfälle att köpa det där som du bara vill ha eller något som du varit tveksam på men ändå lite nyfiken över...Nu har du chansen att kanske hitta just denna bland de utvalda 11-kronors varorna.  

 





Faith


FAITH

Faith begins by believing
in your heart that what is right
has a chance.


Faith is knowing in your heart
that good can overcome evil,
that the sun can shine
in a rainstorm.


Faith is peaceful
and comforting, because it
comes from within
where no one can invade
your private dreams.


Faith is not something
you can demand or command;
it is a result of  commitment to belief.


Faith is believing in something
you can't see or hear,
something deep inside
that only you understand
and control.


Faith is trusting in yourself
enough to know that no matter
how things turn out,
you will make
the best of them.


by Beth Fagan Quinn


Tredelad själ??

Ni har väl hört talas om Aristoteles?         

Han var en grekisk filosof (384 f.Kr och dog den 7 mars 322 f.Kr), student hos Platon och lärare till Alexander den Store.  Aristoteles var en av den västerländska filosofins viktigaste gestalter och utformade sin egen filosofi.

"All vetenskaps början är förvåningen att tingen är som de är"

"Bliv det du är"

"Av sina fiender lär sig den vise mycket"


Om själen sa Aristoteles att om kroppen är ögat, så vore själen synen. Han föreställde sig själen som tredelad. Så här föreställde han sig den mänskliga själen:

Växtsjälen: som också växterna har och som gör det möjligt för dem och oss att ta upp näring.

Djursjälen: som också djuren har vid sidan om sin växtsjäl och som rymmer förmågan att förnimma och röra sig.

Förnuftssjälen: som människan är ensam om och som ger henne förmågan att tänka förnuftigt.

Med förnuftet kan vi avgöra vilken handling som är den bästa. Vi väljer mellan ytterligheterna. Dygden mod finner vi till exempel mellan ytterligheterna feghet och dumdristighet.

Varje människa måste med hjälp av sitt förnuft finna den gyllene medelvägen mellan ytterligheterna i varje situation. I och med att varje situation är unik.

Aristoteles förespråkade en etik uppbyggd kring dygd som grund för ett etiskt ansvarsfullt handlande.

Gunilla Silfverberg presenterar de centrala aristoteliska begreppen i sin bok  Ovisshetens etik , för den som är intresserad eller bara nyfiken på ämnet. 





Twilight/New Moon prylar

Om du som jag älskar The Twilight Saga måste du bara kolla in dessa prylar...ifall du inte redan gjort det. Det är helt fantastiskt! Smycken, kläder, posters, laptop stickers, pussel...ja allt möjligt.

Jag beställde för en tid sedan ett jättegulligt halsband med texten "I want to be with you forever" samt en poster, "And so the lion fell in love with the lamb". En precis likadan som den på bilden nedan.

Här kan du kolla in prylarna:  Discshop - Twilight och New Moon prylar

Photobucket

"And so the lion fell in love with the lamb."

"What a stupid lamb"

"What a sick, masochistic lion"










Ahh..så underbart

Ahh...en sådan underbart härlig söndag. Solen skiner, fåglarna kvittrar, det droppar från taken och asfalten börjar tina fram. Nu känns det verkligen att vår känslorna håller på att söka sig fram. Även om det är på tok för mycket snö ännu, för att man ska få den där rejäla vår kicken! Men den kommer...tids nog. Tack och lov!
Jag är inte speciellt förtjust i snö och kyla. Bar mark och värme ska de va!

När vintern kommer känns det nästan som man går i ide, för att nu så här mot vårkanten, titta fram ur sin håla. Så jaaa..det känns som man håller på att bli pånytt född igen. Fylld med ljus och vår-fnupp. Det spritter i benen och man längtar efter att skutta, tjoa och dansa. Nja, kanske inte riktigt..fast inte helt långt ifrån heller. För det känns ju faktiskt helt underbart härligt! Våren är i sanning en glädjens tid..i alla fall tycker jag det! Eller hur?!  :-)


Påskfirande

                                                                  
                                                                        

Hej på dig! Jag hoppas du får en underbart härlig påsk helg...ensam, med nära och kära. Eller hur du nu valt att fira påsken...eller så kanske du inte firar den alls?! Vilket som...glad påsk! :-)

Skriv gärna och berätta hur du firar påsken! ;-)

Själv ska jag fira den med mina närmaste, äta god mat och en och annan godis...


Ha det så gott och kram på dig!     
        


Ordet mässa i påskmässa betyder att det är en nattvardsgudstjänst. Men oavsett tidpunkten uttrycker påskdagens gudstjänst en stor glädje. Sex ljus, påskliljor och glädjefärgen vitt på textilierna visar att mörkret vänts till ljus och långfredagens lidande till jubel. När texten om Jesu uppståndelse läses tänds ett stort påskljus som en symbol för den uppståndne. Det brinner i varje gudstjänst fram till Kristi himmelsfärds dag. Ibland delas en påsklilja ut till alla i gudstjänsten.

Påskkäringar
De söta små påskkäringar som ofta kommer på skärtorsdagen har ett mörkt ursprung. Det går tillbaka till den folktro på häxor som på 1600-talet ledde till att många kvinnor i Sverige dömdes till döden. Bland annat trodde man att de på skärtorsdagens kväll for till Blåkulla för att fira en häxsabbat med djävulen.
 
Påskriset minner om Jesu lidande
Påskriset har sin historiska grund i att gissling var ett inslag i tortyren av Jesus. I gamla dagar förekom risning på långfredagen eller påskdagen för att påminna om Jesu lidande. De vuxna slog barnen, barnen de vuxna, husbondefolket tjänarna och tvärtom så att alla i ett hushåll slog varandra. Detta påskris tog vägen över fastlagsris, och i dag är båda dessa ris med sina fjädrar eller pappersblommor en påminnelse om livets återkomst.
 
Måla och äta ägg
Påsken är den största äggätningshelgen i Sverige. Och seden att måla ägg och äta ägg vid påsk är vanlig i stora delar av Europa. Det främsta skälet till påskäggen är att när den 40 dagar långa fastan tog slut vid påsk fick man äta allt det som man avstått från, bland annat ägg. En annan förklaring är att hönsen i det gamla bondesamhället med ont om foder efter en lång vinter, börjat värpa igen så att det på nytt var gott om ägg. Men eftersom tidpunkten för påsken kan växla en hel månad, kan den förklaringen vara osäkrare.

Du kan läsa mer om detta på:
http://www.svenskakyrkan.se/


                                                                    




Påskdagen är den kristna kyrkans största dag. Då uppstår Jesus efter att ha dött och begravts på långfredagen. I en del kyrkor inleds firandet med en påskmässa mycket sent på påskafton.

♥ Kärlekscitat ♥



"Kärlek föds ur glädjen att se på varandra, får näring ur behovet av att vara tillsammans och fulländas av det omöjliga i att vara åtskilda" - José Marti

"Romantikens hela väsen ligger i ovissheten." - Oscar Wilde

"Kärleken är vårt livs största glädje och vårt livs största sorg." - Franskt ordspråk

"De människor som fått mest ut av livet är inte de som levt ett sekel, utan de som levt varje minut" - Colette

"Den högsta lyckan i livet är förvissningen om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sagt: att vara älskad trots en själv" - Victor Hugo

"Den sanna kärleken liknar cirkeln, och cirkeln har inget slut" - Ryskt ordspråk


 





Välkommen till min nya blogg!